Kokkekniv i Sekiryu Master serien er en skarp kniv med 8A stål i bladet. Kokkekniven er den kniven som blir mest brukt på kjøkkenet. Med den kan du skjære, hakke og snitte alt fra kjøtt og fjærfe til grønnsaker og rotfrukter. En kokkekniv har et bredt blad og er svakt buet langs eggen. "Hvis du bare skal ha en kniv på kjøkkenet, er det en kokkekniv - den er bra til det meste!"
Sekiryu Master serien har knivblad av 8A japansk molybden stål. 8A japansk stål har en solid hardhet og skarphet og har vanskelig for å ruste. Sekiryu Master serien har et enkelt design og for forbrukeren som foretrekker den enkle og sofistikerte kniven er dette god match på grunn av kvaliteten på kniven og bladet. Denne serien er perfekt for både hobbykokken og for den profesjonelle. Sveiset klinge hindrer vann å komme inn i håndtaket.
Skaftet er produsert i sort POM termoplast, som er et stivt og sterkt materiale som gir et godt grep på kniven.
Knivene har en perfekt balanse og skarphet som gjør matlaging til en fantastisk opplevelse.
Masterserien er håndlaget og håndslipt - en hyllest til det tradisjonelle japanske håndverket som har blitt perfeksjonert gjennom generasjoner
Bladet lages ved at stålet varmes opp til 1050 grader Celsius og senere avkjølt i minusgrader –70 grader Celsius. Denne prosessen gjør bladet ekstra sterkt. Denne kniven går gjennom fire prosesser, ved hjelp av grovt bryne, og mellombryne til finbryne, og polering til slutt.
Vaskes for hånd med mild oppvasksåpe og tørkes grundig rett etter bruk.
Knivenes skarphet kan reduseres om knivbladet gnisser eller ligger sammen med andre metaller i en oppvaskmaskin.
Skjerp kniven jevnlig og du vil ha en skarp og god kniv i mange år.
Hardhet på Rockwell skalaen: 56-58