Sogn konserveringskrukker og flasker gjør det enkelt å lage egne gjærte matvarer. Perfekt til konservering, sylting og pasteurisering. Lag ditt eget hjemmelaget syltetøy, pickles, rødbeter eller surkål - fulle av vitaminer, mineraler og probiotika! Kommer i flere størrelser slik du kan samle et sett eller ha til forskjellige retter. Kan også brukes til mye annet som oppbevaringsplass til tørrvarer. Krukker og flasker er produsert i varmeresistent glass som tåler 100°C og silikonring i lokket som gjør det lufttett. Flasken kan ikke brukes til å lage for eksempel Kombucha-te, da trykket kan føre til at den knuser. Derimot kan den brukes til oppbevaring av teen.
Enkel og rask fremgangsmåte:
1. Kok opp og avkjøl deretter produktet som skal konserveres. Fyll i vaskede krukker/flasker. 2. Sett krukkene/flaskene i en kasserolle og fyll med lunkent vann. Kok i henhold til koketiden som er oppgitt i evt. oppskrift. La krukkene avkjøles i kokevannet etter at de er tatt av varmen. 3.Test om vakuum er oppnådd ved å åpne metall-låsen. Dersom lokket sitter fast, er vakuum oppnådd. Krukken er nå klar for langtidsoppbevaring. 4. Åpne for bruk ved å lås opp metall-låsen og trekke i flippen på gummiringen. Dette vil bryte vakuumet.
Tips: Kan også brukes til kortidsfermentering av f.eks. den populære sideretten kimchi!
Kan rengjøres i oppvaskmaskin. Tåler 100°C. Unngå temperatursjokk ved å sette krukken/flasken i en skål med vann før en heller over kokende vann.