Forside /  Juletreside

Kunstige juletrær

Kunstige juletrær er blitt et svært populært alternativ til det ekte grantreet. 
Etter noen års skepsis hos mange, har de nå fått skikkelig fotfeste i den norske førjulstiden og julefeiringen - det er det flere gode og avgjørende grunner for. 

Hvorfor velge kunstig juletre?

  • De er allergivennlige: Ekte juletrær innehar både pollen og muggsopp som kan være irriterende og ubehagelige for de med allergi.
  • De drysser ikke: Man slipper å plukke opp og støvsuge barnåler, og man slipper det store «drysset» når et ekte uttørket tre skal bæres ut etter julefeiringen.
  • De har ikke med seg kryp fra naturen: Ekte juletrær har naturligvis med seg mange blindpassasjerer som er bosatt i både stamme og grener - inn i stuen.
  • Lys er ferdig montert og festet på treet: Lyslenkene består av 200-500 små ledlys, antallet lyspunkt varierer etter størrelsen på treet. Det er slående vakkert med så mange små lys festet på treet! Lysene bruker lite strøm og blir ikke varme.
  • Holder seg like fine hele tiden: Et kunstig juletre holder seg like friskt og grønt gjennom hele juletiden – år etter år!
  • Realistiske og naturtro: De kunstige juletrærne vi har er svært naturtro og realistiske i utformingen, både i farge og grenplasseringer.
  • Kan bevege på grener: Grenene til kunstige juletre kan bøyes og plasseres i den retningen en ønsker for å få plass eller for å tilpasses miljøet rundt.
  • Økonomi: Innkjøp av kunstig juletre er inntjent etter få år i bruk, i forhold til kostnaden ved å kjøpe ekte tre hvert år.
  • Oppbevaring av treet etter bruk: Flere ser fordelen med at de kunstige trærne kan settes bort med pynten på, så det bare er å sette det frem pyntet og klart neste jul. De som ikke har plass til å lagre treet på denne måten eller har tradisjon om å pynte juletre hvert år, tar trærne liten plass ved lagring etter julen er ferdig. Treet tas fra hverandre og plasseres i medfølgende eske, sekk eller en juletrepose kjøpt utenom.
  • Juletreet kan nytes lengre: I og med at treet ikke drysser, blir brunt, er allergivennlig og holder seg like fint hele tiden - gjør at treet kan tas frem i stuen tidligere og være lengre fremme enn et ekte juletre!

Juletrær hos Feel

Det finnes et hav av kunstige juletrær å velge i. 

Vi har tre ulike varianter juletre å velge i: Sonja, Victoria og Rondane.

I år har vi også et litt mindre juletre, Karl, som kan brukes både inne og ute.

 

- SONJA -

Vårt mest populære juletre de siste år er uten tvil Sonja juletre, en bestselger år etter år. Og det er ikke så rart, det er et slående vakkert naturtro juletre! Treet kommer i fire forskjellige størrelser:

150cm høyde – 128cm diameter – 200 ledlys
180cm høyde – 120cm diameter – 240 ledlys
210cm høyde – 148cm diameter – 450 ledlys
240cm høyde – 150cm diameter – 550 ledlys

Sonja har en blanding av 70% PE og 30% PVC nåler – dette er et tre i det høyeste sjiktet! PVC-nålene er mest brukt på stammen, som uansett ikke synes så godt. Sonjas overtall av PE-nåler, sammen med mange og tette grener, gjør treet svært realistisk!

Sonja har dimmer på strømledningen som gjør det enkelt å justere lysstyrken og skru lysene av og på. Lysene lyser i 20000 timer og har 2års garanti.

Treet kommer i tre deler med enkel montering og demontering. Juletrefot som treet skal stå på følger med.

 

- VICTORIA -

Victoria juletre er en smalere juletrevariant som kommer i tre ulike størrelser:

180cm høyde – 95cm diameter – 300 ledlys
210cm høyde – 110cm diameter – 450 ledlys
240cm høyde – 120cm diameter – 550 ledlys

Victoria juletre har timerfunksjon på 8 timer og knapper som dimmer opp/ned samt aktiverer 7 ulike lysfunksjoner. Lysa slår seg av etter 8 timer og må aktiveres igjen for nye 8 timer.

Treet kommer i tre deler med enkel montering og demontering. Juletrefot som treet skal stå på følger med.

 

- RONDANE - 

Treet kommer i to størrelser:

180cm høyde – 105cm diameter – 200ledlys
210cm høyde – 120cm diameter – 300ledlys

Rondane tre har dimmer på strømledningen som gjør det enkelt å justere lysstyrken og skru lysene av og på.

Treet kommer i tre deler med enkel montering og demontering. Juletrefot som treet skal stå på følger med.

 

- KARL - 

Nyhet i år 2023: Karl Juletre med led-lys. 

120cm høyde - 71cm diameter - 100 ledlys

Treet er laget av PVC+ PE, som gir en autentisk og naturtro look.

IP44: Treet kan stå ute, men bør beskyttes mot for mye direkte sollys (dette for å unngå å falme i fargen).

Ledningen er 10 m. Treet kommer med potte.

Tips

Hvordan få et fyldig kunstig juletre? Kunstige juletrær må jobbes med for å få fylde og tette grener. Det ser ikke ut som bildene om man bare setter det opp uten å gjøre en innsats for å få det fint! Man må trekke, dra og spre grenene slik at de fordeles seg over hele treet og ikke har store hull. Dette gjelder spesielt ved førstegangsbruk, men også etter 1års oppbevaring i eske vil det være nødvendig å trekke og fordele grenene. Jo mer en drar og fordeler grenene, jo flottere og fyldigere blir treet! 

Lagring av juletre etter jul: Juletreet kan settes bort stående hvis en har plass, men tar liten plass om en tar treet fra hverandre og plasserer i eske/pose for oppbevaring til neste år. 

 

Top